top of page
color Stain
40187760_1892483574123079_6347508840791015424_n_edited.jpg
Monica Croese * Momo Luna S!gnals * Expositie Mick's Art

Monica Croese is geboren en getogen in Amersfoort, NL

Ze leeft & werkt in Arnhem, Gelderland, NL

Ze maakt tentoonstellingen onder de naam S!gnals <O> Weib! 

Ze signeert haar werk met MLS; Momo Luna S!gnals.
Momo Luna is een knipoog naar Mona Lisa. Monica hoort vaak dat ze een mooie glimlach heeft.  Momo is een  koosnaam voor Monica, als klein kind kon Monica haar naam niet uitspreken.  Luna is een verwijzing naar dromen. Monica voelt een connectie met de maan (Luna), ze is een nachtmens en een dromer. In haar werk vindt je vaak verwijzingen naar de mens en de wereld om zich heen. Er is veel gaande in de wereld, Monica laat door middel van de kunst haar visie zien op wat er gaande is. Soms heel persoonlijk, en soms universeel.  Haar werk ziet ze als signalen, om na te denken over de wereld, de natuur en hoe we als mens  met elkaar omgaan. Haar beeldtaal is intens, krachtig en uniek. 


"De droombeelden in mijn tekeningen, schilderijen en fotografie verkennen sociale thema's op basis van mijn persoonlijke ervaringen. Die ik vervolgens vertaal naar collectieve herinneringen. Geboorte, dood, liefde, bewustzijn, hoop en dromen. Het leven zelf. Een verbinding tussen archetypen en emoties. De menselijke conditie fascineert mij. Ik hoop dat de implicaties van mijn werk voelbaar zullen zijn. Mijn manier van communiceren met andere mensen. Mijn visie op de wereld waarin we leven. Het menselijke zijn fascineert me. Ik begin met een oog, dan ontstaat er chaos, eindigend in een nieuwe wereld. Een nieuwe realiteit met complexe betekenissen, verwijzingen en symboliek. Deze werelden worden bevolkt door de mens, maar ook door geesten, goden en demonen.  Door mijn expressieve wijze van tekenen en schilderen krijgt het werk vele lagen en een emotionele betekenis. Mijn werk is niet bedoeld als decoratie, het hoeft niet mooi te zijn. Het schuurt en wringt. Het kan een vraag of een uitroepteken zijn. De kern van ons bestaan. Met al zijn duisternis en licht, lelijkheid en hoop. Dat is voor mij de echte schoonheid."
 

Onder de naam I dream i dreamed maakt Monica  digitale collagekunst, waar ze zichzelf kan verliezen in magische, glinsterende dromen.  "Ik maak gebruik van digitale processen, maar soms maak ik ook analoge collages. De oude manier, lijm en schaar.  In mijn  digitale werk creëer ik vreemde werelden met goddelijke goden, veel bloemen, bossen, wolken, de maan en sterren. De mens in mijn werk is sterk verbonden met de natuur in al haar vormen. Ze dromen over magie, sprookjes, oude herinneringen en surrealistische werelden vol schaduwen en verwondering."


Monica is een rusteloze ziel vol dromen en hoop. Ze probeert in al haar werk licht te creëren en de ontwerpen zullen vreugde, geluk en vertrouwen brengen in wie we zijn en waar we naartoe gaan. De beelden (of dromen zoals Monica ze noemt) zijn emotioneel en ze hoopt dat de dromen worden herkend door de toeschouwer en troost brengen. "Ik creëer zolang ik me kan herinneren en probeer de wereld een betere plek te maken. Waar we ons nog steeds kunnen verbazen over alle magie van de natuur en de mens.  ik verstop de donkere kanten van het leven niet, die laat ik ook zien. Zonder duisternis zou er geen licht zijn.  Met mijn kunst wil ik de kijker intrigeren, hem of haar uitnodigen om beter te kijken, om alle lagen en verhalen achter de eerste blik te ontdekken.  Mijn tekeningen, schilderijen en collages zijn vol leven en licht, het kan soms luidruchtig zijn, maar ik hoop de kijker uit te dagen om de echte schat achter al het lawaai te vinden. Om de stilte van de geest te vinden, het vertrouwen van het hart en de hoop en magie van het leven zelf."        
Opdat we nooit zullen stoppen met dromen..........

bottom of page