top of page
color Stain
Monica Croese * Momo Luna S!gnals
Monica Croese * Momo Luna S!gnals * Expositie Mick's Art

Over mij

Geboren in Amersfoort, NL

Leeft & werkt in Arnhem, Gelderland, NL

De droombeelden in mijn tekeningen, schilderijen en fotografie verkennen sociale thema's op basis van mijn persoonlijke ervaringen. Die ik vervolgens vertaal naar collectieve herinneringen. Geboorte, dood, liefde, bewustzijn, hoop en dromen. Het leven zelf. Een verbinding tussen archetypen en emoties. De menselijke conditie fascineert mij. Ik hoop dat de implicaties van mijn werk voelbaar zullen zijn. Mijn manier van communiceren met andere mensen. Mijn visie op de wereld waarin we leven. Het menselijke zijn fascineert me. Ik begin met een oog, dan ontstaat er chaos, eindigend in een nieuwe wereld. Een nieuwe realiteit met complexe betekenissen, verwijzingen en symboliek. Deze werelden worden bevolkt door de mens, maar ook door geesten, goden en demonen.  Door mijn expressieve wijze van tekenen en schilderen krijgt het werk vele lagen en een emotionele betekenis. Mijn werk is niet bedoeld als decoratie, het hoeft niet mooi te zijn. Het schuurt en wringt. Het kan een vraag of een uitroepteken zijn. De kern van ons bestaan. Met al zijn duisternis en licht, lelijkheid en hoop. Dat is voor mij de echte schoonheid.

 

I dream i dreamed is mijn digitale collagekunst, waar ik mezelf kan verliezen in magische, glinsterende dromen.  Ik maak gebruik van digitale processen, maar soms maak ik ook analoge collages. De oude manier, lijm en schaar.  In mijn  digitale werk creëer ik vreemde werelden met goddelijke goden, veel bloemen, bossen, wolken, de maan en sterren. De mens in mijn werk is sterk verbonden met de natuur in al haar vormen. Ze dromen over magie, sprookjes, oude herinneringen en surrealistische werelden vol schaduwen en verwondering. 

Ik ben een rusteloze ziel vol dromen en hoop. In al mijn werk probeer ik licht te creëren en mijn ontwerpen zullen vreugde, geluk en vertrouwen brengen in wie we zijn en waar we naartoe gaan. De beelden (of dromen noem ik ze) zijn emotioneel en ik hoop dat ze worden herkend door mijn publiek en troost brengen. Ik creëer zolang ik me kan herinneren en probeer de wereld een betere plek te maken.  Waar we ons nog steeds kunnen verbazen over alle magie van de natuur en de mens.  ik verstop de donkere kanten van het leven niet, die laat ik ook zien. Zonder duisternis zou er geen licht zijn.  Met mijn kunst wil ik de kijker intrigeren, hem of haar uitnodigen om beter te kijken, om alle lagen en verhalen achter de eerste blik te ontdekken.  Mijn tekeningen, schilderijen en collages zijn vol leven en licht, het kan soms luidruchtig zijn, maar ik hoop de kijker uit te dagen om de echte schat achter al het lawaai te vinden. Om de stilte van de geest te vinden, het vertrouwen van het hart en de hoop en magie van het leven zelf.         
Opdat we nooit zullen stoppen met dromen..........


Weib!<> S!gnals is een project dat ik in 2015 ben begonnen. Ik maakte de tentoonstelling Weib! dat ging over het vrouwbeeld in de kunst. Er werden vrouwelijke kunstenaars uitgenodigd die ieder hun eigen interpretatie op dat vrouwbeeld gaven. Dat is ook de rode draad bij Weib! Het gaat altijd de vrouwelijke identiteit.  Hoewel de kunstenaars heel verschillend werk maken en gebruik maken van diverse media, onstaat er door die diversiteit een spannend geheel. Het werk gaat met elkaar in gespek en versterkt elkaar. Voor Weib! zijn er al verschillende tentoonstellingen gemaakt. En in de toekomst zal er vast weer eentje komen. De tentoonstellingen van Weib! prikkelen, prikken, ontroeren en roepen vaak ook vragen op. Hierdoor ontstaan er mooie gesprekken tussen kunstenaars en bezoekers. 

Zou jij ook eens willen exposeren voor Weib! of S!gnals? Stuur dan een mailtje naar monicacroese@outlook.com o.v.v. tentoonstelling Weib! <0> S!gnals.  Dan bekijken we de mogelijkheden.

bottom of page