top of page
tumblr_leetnzBPaz1qe0eclo1_r4_500.gif
peach_splash1_edited.png

S!gnals is een platform voor (groeps)exposities. Monica Croese is de spil van dit platform. Ze maakt spraakmakende tentoonstellingen, die een gesprek op gang brengen, tot nadenken stemt, ontroert, prikkelt en prikt.  Zij nodigt kunstenaars, performers, dansers en muzikanten uit om mee te doen.  Neem gerust contact op voor vragen, voorstellen, of misschien weet je een mooie expositieruimte. Monica staat open voor en is nieuwsgierig naar inspirerende input. Ook als je een meedenkend, organiserend lid van  S!gnals wilt worden, ziet zij je reactie graag tegemoet.

 

Voor WEIB! maakt Monica exposities die handelen over het lot van de mens, vanuit de vrouwelijke beleving.  Onder het lot van de mens verstaat WEIB! in de meest brede zin het menselijk existeren op basis van haar aard en gedreven door het onderbewuste. Het lot van de mens is een veel voorkomend thema op alle vlakken van de beeldende kunst. In 1933 schreef André Malraux het boek La condition humaine; Het menselijk tekort.  De titel is een eigen leven gaan leiden. In de roman betekent la condition humaine dat de mens zijn lot niet aanvaardt en god wil zijn.  Malraux vat het als volgt samen: China heeft als tegengif de opium, de Islam de hasj en het Westen de vrouw.

Maart 2017 was de eerste tentoonstelling van Weib! in VM23 te Arnhem.  Een tentoonstelling met alleen vrouwlijke kunstenaars die hún visie op de vrouw weergaven. Ik heb strijd moeten leveren voor de titel van deze tentoonstelling; Weib! Zonder voorvoegsel, mét uitroepteken. Uiteindelijk bleek deze titel een schot in de roos, krachtig en sterk. Schrijfster Stella Bergsma deed het openingswoord en de muziek werd verzorgd door Wove. De goed bezochte tentoonstelling smaakte naar meer, en mogelijke thema's voor nieuwe exposities spookten door mijn hoofd, waarvan  er al een aantal zijn gerealiseerd.  Wat krachtig en sterk blijkt te zijn moet je gebruiken. 

giphy (2).gif
bottom of page